Belföld

Mindenki megnyugodhat, a kormány megőrzi Martonfa biztonságát

martonfa4 (Array)
martonfa4 (Array)

Minden, a falu nyugalmának megőrzéséhez szükséges fejlesztést megkap a Baranya megyei Martonfa, amelynek közelében hozzák létre az ideiglenes befogadóállomást, mondta a Belügyminisztérium önkormányzati államtitkára.

Pogácsás Tibor a község polgármesterével és önkormányzati képviselőivel tárgyalt a településtől néhány száz méterre tervezett befogadóállomásról, majd sajtótájékoztatón azt mondta: a kormány eltökélt ebben a kérdésben, augusztus végén, szeptember elején szeretné megkezdeni a konténerekből és sátrakból álló befogadóállomás építését, amelyet a beruházás megkezdése után négy hónapon belül át is lehet majd adni.

Hangsúlyozta: a kormány gondoskodik arról, hogy minden olyan fejlesztés megvalósuljon, amely a falu élhetőségét, nyugalmát az állomás megépítése után is garantálja.

Korábban megírtuk, a menekülttábor már látványában is átmeneti lesz Sormáson, Pogácsás a polgármesterrel történt egyeztetés utáni fórumon kifejtette: konténerekből, sátrakból álló, már látványában is az átmeneti jelleget mutató, mintegy ezer ember befogadására alkalmas, hangsúlyozottan ideiglenes tábort kívánnak kialakítani. Az építkezés várhatóan augusztus végén, szeptember elején kezdődhet meg.

A Hír24 videóriportere nemrég Martonfán járt, ahol a helyiek elmondták, mi a véleményük a kormány ötletéről.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik