Belföld

Kormányszóvivő: a menekülttábort is katonák és közfoglalkoztatottak építik

kovács zoltán (Array)
kovács zoltán (Array)

Gőzerővel épül a határzár, jelenleg 364 katona és 112 közfoglalkoztatott dolgozik ott, a költségek most 9,5 milliárd forintnál járnak.

Kovács Zoltán kormányszóvivő sajtótájékoztatót tartott kerítés- és menekültügyben, kijelentette, több csomóponton épül egyszerre a drótkerítés, így teljesíthető a szűk határidő, ami augusztus 31-e, írja a hvg.hu. Ennél több részletet azonban nem árult el, nemzetbiztonsági megfontolásból. De később majd a helyszínen is tájékoztatják a nyilvánosságot a fejleményekről.

Szakértők jelölték ki a menekülttáborok helyét

Sormáson és Martonfán épül menekülttábor, erről a kormányszóvivő azt mondta, a két helyszínt a bevándorlással foglalkozó szakértők jelölték ki, a legjobb tudásuknak megfelelően. “A legtöbb, amit tehetünk, hogy teljesítjük a nemzetközikötelezettségeinket, miközben garantáljuk a helyieknek, hogy biztonságban vannak” – mondta Kovács, de arra a kérdésre nem válaszolt, hogy miért közművesítetetlen területet választottak ki Martonfa mellett.

Hogy miért nem volt katonai laktanyákban helyezik el a menekülteket? A kormányszóvivő szerint ezt EU-s szabályok nem engedik. Azt még azonban nem tudni, ki mennyiért fogja felépíteni a táborokat, és hogyan választják ki a beruházót. Valószínű, hogy itt is katonák, közmunkások, rabok végzik majd a munka nagy részét.

Ideiglenes lesz a menekülttábor, de nem tudják, meddig, mert nem tudják, meddig tart a menekültáradat, mondta Kovács.

600 millió plusz áfáért működnek a reformok

Szeptemberig zajlik a „Magyar reformok működnek” kampány, az elmúlt 4-5 év sikereit mutatják be, 600 millió forint plusz áfáért. Közel ezer köztéri felületen, televíziós és rádiós, valamint online hirdetések formájában.

A kormányszóvivő megkérte az újságírókat, ők is segítsék a kormány tájékoztató munkáját.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik