Belföld

Hétfő hajnalban ne akarjon e-matricát venni, nem fog sikerülni

autopalya(430x286).jpg (Array)
autopalya(430x286).jpg (Array)

Szünetel az e-matrica értékesítése hétfő hajnalban. Augusztus 10-én hétfőn hajnali 1 és 5 óra között lesz a szünet, a rendszer tervezett karbantartása miatt.

Ebben az időszakban egyik értékesítési csatornán sem lesz lehetőség az e-matrica megváltására, ezért a NÚSZ azt ajánlja, hogy elővételben vegyék meg azt mindazok, akik ebben az időszakban szeretnének közlekedni a díjköteles úthálózaton Magyarországon.

Az e-matrica az interneten keresztül az ematrica.nemzetiutdij.hu oldalon és mobileszközön keresztül (SMS-ben vagy mobilalkalmazással) vásárolható meg előre, továbbá személyesen a a Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató Zrt. országszerte 17 helyen megtalálható ügyfélszolgálati irodájában, és a viszonteladói értékesítési pontokon.

A díjrendelet értelmében az e-matricát minden esetben előre, a díjköteles útszakaszra való felhajtás előtt kell megváltani. Az utólag megváltott e-matrica jogosulatlan úthasználatnak minősül és pótdíjfizetési kötelezettséget vonhat maga után – emlékeztet a NÚSZ a közleményben.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik