Belföld

A TEK is figyel a Szigetre

sziget-fesztival(960x640).jpg (Array)
sziget-fesztival(960x640).jpg (Array)

A fesztivál ügyvezetője szerint nem jellemzőek a komoly balhék – az emberek azért mennek, hogy jól érezzék magukat, „nem úgy, mint egy focimeccsre”.

A TEK is odafigyel a hétfőn kezdődő Sziget Fesztivál résztvevőire – tudósít a Híradó.hu. A portál megkereste a Terrorelhárítási Központot, de „sem megerősíteni, sem cáfolni” nem akarták, hogy a háttérben vigyáznak majd a fesztivál látogatóira. Azt ugyanakkor közölték, hogy „a Sziget Fesztiválhoz hasonlóan nagy látogatottságú események minden esetben kiemelt biztonsági intézkedéseket igényelnek”, ezért figyelemmel kísérik a rendezvényeket és értékelik a felmerülő biztonsági kockázatokat.

Gerendai Károly, a Sziget Kft. ügyvezetője elmondta: már három hete tart a rendezvény építése, az építkezés megkezdése előtt minden alkalommal átvizsgálják a terepet és a munkák közben is biztonságiak őrzik a területet. A fesztivál ideje alatt szigorú beléptetési rendet alkalmaznak, az érkezők csomagjait is átnézik.

Az ügyvezet szerint nem jellemzőek a komolyabb incidensek, ez a szakembereket is meglepi, de Gerendai úgy véli: ide az emberek azért jönnek, hogy jól érezzék magukat, „nem úgy, mint egy futballmérkőzésre”, nem kell az ellenfelet közösen utálni sem.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik