Belföld

A kormányszóvivő kipaterolná a migránsokat Budapestről

Áldatlan állapotok alakultak ki a fővárosban is a tömeges bevándorlás miatt; sem a kormány, sem a főváros vezetői nem akarják, hogy a migránsok Budapest közterein éljenek, ez indokolta a tranzitterületek kialakítását, mondta Kovács Zoltán.

A politikus szerint az illegális migránsok nem tartják be a rájuk vonatkozó szabályokat; Budapest közterületein olyanok vannak, akiknek valamelyik befogadóállomáson lenne a helyük. Közbiztonsági, közegészségügyi kockázatot jelent ez a helyzet, ezek fenntarthatatlan állapotok, jelentette ki az m1-en.

Kovács Zoltán emlékeztetett arra is, hogy az Európai Bizottság a nagy migrációs nyomás miatt 8,5 millió eurós segítséget ígért Magyarországnak. Hozzátette: a pénz még nem érkezett meg, de biztos abban, hogy az ígéretet betartják.

A Sormásra és Martonfára tervezett ideiglenes befogadóállomásokkal kapcsolatban azt mondta: nehéz döntés volt az átmeneti állomások területének kijelölése, nehéz lenne olyan települést találni az országban, ahol bárki örömmel fogadna egy ilyen létesítményt.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik