Belföld

Technikai hibával magyarázza a babakocsi-botrányt a BKV

mozgolepcso(210x140).jpg (Array)
mozgolepcso(210x140).jpg (Array)

A közlekedési társaság arra a hírre reagált, hogy a jövőben csak úgy lehet babakocsival közlekedni a metrón, ha legalább két felnőtt jelen van és kézben van a gyerek - írja a hvg.hu.

A BKK kommunikációs igazgatósága kedd reggel közölte: honlapjukra “technikai és adminisztratív hiba miatt” hibás munkaközi dokumentum került ki – számol be a hvg.hu.

A Kettős Mérce blog hétfő este közölte a BKK üzletszabályzatának módosítási tervezetét, ebben egészen elképesztő részletekre bukkantak. A korrektúrázott írás egyértelműen jelöli a változtatásokat, mint például:

“A mozgólépcsők babakocsival csak abban az esetben vehetők igénybe, ha az utazás során a babakocsi szállításához 2 felnőtt kísérő van jelen, és a kapaszkodásban nincsenek akadályozva. Ebben az esetben kötelező a gyermeket a babakocsiból kivéve, lehetőleg a gyermek hordozására szolgáló eszközben vinni, a babakocsit pedig lehetőleg összecsukva kell szállítani a mozgólépcsőn.”

Ráadásul a kismamáknak – hasonlóan a kerekesszékkel vagy a vakvezető kutyával közlekedőkhöz – engedélyt kell kérni a mozgólépcső használatához.

A BKK a portállal közölte: az üzletszabályzat módosítására vonatkozó javaslatát a még szükséges belső egyeztetések és vezetői jóváhagyások után teszi közzé. A technikai hibáért elnézést is kérnek, a honlapról pedig lekerült a dokumentum.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik