Belföld

Sikerült megmenteni a szívbeteg menekült kisfiút

Napokig élt családjával a Keleti pályaudvaron Amir. A négyéves afgán kisfiú lyukas szívvel született. Már biztonságban van, hamarosan megműtik - értesült a Bors.

Szerencsésen eljutott Németországba az a négyéves afgán kisfiú, aki családjával napokig élt a Keleti pályaudvaron – tudta meg a Bors. A kisfiúra a gyors műtéti beavatkozás nélkül a biztos halál várt volna.

Amir története múlt hét csütörtökön járta be a magyar sajtót, a Bors információi szerint másnapra teljes biztonságban Münchenbe értek. Az egyik segítőjük elmondta: miután a sajtóban is megjelent az ötgyermekes család története, annyian keresték fel őket, hogy kénytelenek voltak titokban tartani, pontosan hol vannak. A család, miután megérkezett a német városba, jelentkezett magyar kapcsolattartójánál, a szülők pedig már találkoztak az orvossal, aki segíthet Amíron.

Amír családja iszlám szélsőségesek miatt menekült el Afganisztánból. A kisfiú nyitott szívvel született, múlt héten még attól tartottak: nem jut el Németországba, ahol segíteni tudnak rajta.

A napilap értesülései szerint a család Európában szeretne letelepedni, ha lehet, Németországban.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik