Belföld

Menekültek miatt zárták le a játszóteret Józsefvárosban

A telefonon érdeklődő újságírónak megmondták: azért a lezárás, hogy a „migráns” gyerekek ne tudjanak ott játszani.

„Építési terület” – ilyen feliratú táblákat helyezett ki a józsefvárosi közterület-felügyelet a II. János Pál pápa téren. A Népszabadság munkatársa állampolgárként érdeklődött telefonon a közterület-felügyeletnél. Azt mondták: egyrészt a kerítés pótlása miatt zárták le a játszóteret, másrészt azért, hogy a „migráns” gyerekek ne tudjanak ott játszani. A téren a közterület-felügyelet egyik munkatársa meg azt mondta: azért a lezárás, mert a menekültek „teleszarják és telehugyozzák” a játszóteret.

Ez annyiban igaz, hogy a téren összesen két mobilvécé van, a menekültek ezeket használták mindaddig, amíg meg nem teltek. Most a mobil wc-k melletti kis épület oldalában kénytelenek végezni dolgukat. A lezárás ellenére pedig továbbra is vannak gyerekek a játszótéren, magyarok és menekültek egyaránt. A közterület-felügyelet egyébként azt közölte: a térre szerdán nyolc mobil wc-t fognak kihelyezni.

Helyreigazítás

Valótlanul állítottuk, hogy azért került a játszótér a II. János Pál pápa téren lezárásra, hogy a „migráns” gyerekek ne tudjanak ott játszani.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik