Belföld

Jobbik: Kinek az érdeke a szabad fürdőzés tiltása a Velencei-tónál?

Velencei-tó (Array)
Velencei-tó (Array)

A párt L. Simon árnyékát véli felfedezni, követeli, hogy függesszék fel a fürdés tiltását az érintett három fürdőhelyen.

Novák Előd átlátszó és arrogáns eljárásnak nevezte, hogy az ÁNTSZ a strandszezon közepén bezáratta a velencei-tavi szabadstrandok egy részét, ezzel ellehetetlenítve a kispénzű családok kikapcsolódását. A párt alelnöke szerint “egy szűk réteg érdekeit kiszolgálva” szorítják ki a fürdőzni vágyókat, akiket így vennének rá a milliárdokból kiépített partszakaszok  látogatására.

Felvetődik, kinek az érdeke a zavarkeltés. Széles körben az terjedt el – tette hozzá -, hogy a Velencei-tó vizével van baj, illetve a köztévé híradójának első tudósítása arról szólt, hogy az összes szabadstrandot bezárták a tó mentén. Novák Előd azt is mondta: felvetődik a kérdésben L. Simon László, a Miniszterelnökség államtitkárának neve is, szerinte az ő gazdasági érdekeltségi körébe tartozik a tó melletti vállalkozások jelentős része.

Árgyelán János, a Jobbik Fejér megyei közgyűlési frakcióvezetője is azt hangsúlyozta: a vízminőség kiváló a tavon, a “hisztéria alapját” minimális adminisztrációs hibák jelentik. Értékelése szerint hibás volt az ÁNTSZ-től a főszezon közepén bevetni egy “gumicsontot”, a hiányosságok nem újkeletűek és szeptemberben-októberben rendbe lehetett volna tenni azokat.

A Fejér Megyei Kormányhivatal járási hivatala szombaton közölte, hogy a szakhatóságok megállapították, a Velencei-tó partján három szabadstrandnak – természetes fürdőhelynek – nincs engedélye, felfüggesztették azok “működtetését”. A kormányhivatal felhívta a velencei és a gárdonyi önkormányzat figyelmét, hogy a tulajdonában álló partszakaszokon az érintett három természetes fürdőhely kijelöléséhez szükséges kérelmet benyújthatja a Székesfehérvári Járási Hivatalhoz.

Mint korábban megírtuk, pénteken téves tudósítás, híradás jelent meg az M1 Híradóban és az MTI közleményében, többen kifogásolták, hogy a “pontatlan és hibás híradás nem vette számba, hogy hány szabadstrand található a Velencei-tó környékén, a bezárásra ítélt szakaszokat automatikusan az összesnek vélte. Mindez azért szomorú, mert a hírt szinte minden média átvette és leközölte.

 

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik