Belföld

Járványgyanú: 12 szíriait kórházba kellett vinni Szegeden

bevándorló (Array)
bevándorló (Array)

Hasmenés miatt hét gyereket és öt felnőtt bevándorlót kellett elszállítani, további 34 határsértőt elkülönítettek.

Az érintettek elsődleges ellátása a Szegedi Határrendészeti Kirendeltségen működő egészségügyi áteresztő ponton történt meg. A betegeket elkülönítették, és megkezdték a szükséges laboratóriumi vizsgálatokat, amelyek eredményei 48-72 óra múlva várhatóak.

A rendőrség intézkedett a betegek kórházba szállításáról és sürgősségi ellátásáról. További 34 határsértőt a rendőrök elkülönítettek, a megyei egészségügyi szolgálat pedig intézkedett a helyiségek soron kívüli fertőtlenítéséről. Az érintettek folyamatos egészségügyi felügyelet alatt vannak – tájékoztatta a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője, Szenti Szabolcs az MTI-t.

A szóvivő hangsúlyozta, hogy a főkapitányság minden, a hatáskörébe tartozó egészségügyi és járványügyi intézkedést megtett. A rendőrök soron kívüli, ismételt egészségügyi tájékoztatást és felvilágosítást kaptak, és valamennyi szükséges egyéni védőeszközzel – orvosi orr- szájmaszk, gumikesztyű, víz nélkül használható kézfertőtlenítő-szer, komplex egészségügyi egységcsomag – rendelkeznek.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik