Belföld

Gyere haza fiatal: eddig 11 embernek találtak munkát

A miniszterhelyettes szerint a kitelepülésről szóló döntést sem napok alatt hozták meg az érintettek, így a visszatéréssel is érdemes türelmesnek lenni.

A „Gyere haza fiatal” program keretében eddig 11 külföldre vándorolt fiatal tudott Magyarországon elhelyezkedni, 170 főnek pedig még függőben van az állása – derült ki Tállai András nemzetgazdasági miniszterhelyettes válaszából, amit Szél Bernadett és Ikotity István képviselők kérdésére adott kedden.

Az Origo Tállai válaszából idézi: 170 főt kiközvetítettek munkaadókhoz, de még a munkáltató visszajelzését várják, a programra egyébként a mai napig több mint kétezren regisztráltak és 177-en adtak be konkrét csatlakozási kérelmet.

A miniszterhelyettes azt is írta, hogy „a kitelepülésről szóló döntést sem napok alatt hozták meg az érintettek, így a visszatéréssel kapcsolatban is érdemes türelmesnek lennünk”, és arra is felhívta a figyelmet, hogy a munkáltatók döntéshozatala is időigényes, több hónapot is igénybe vehet. „Mindezekre figyelemmel a program eredményességének megítélése a későbbiekben lehetséges” – áll a válaszban.

A program keretében egyébként még májusban tartottak tájékoztató napot Londonban.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik