Belföld

Három településen is választanak vasárnap

valasztas-kiallitas(210x140).jpg (Array)
valasztas-kiallitas(210x140).jpg (Array)

Polgármestert választanak Nógrádban, Somogyban és Pest megyében is.

Czuczi Jánosné, a Nógrád megyei Cserháthaláp jegyzője az MTI-nek kedden elmondta, hogy az időközi önkormányzati választáson öten indulnak: Dócs Dávid a Jobbik Magyarországért Mozgalom, Rácz Tihamérné a Magyar Munkáspárt jelöltjeként, míg Gyimesi Krisztián, Tor Ferenc és Bartáné Csordás Anita függetlenként indul a 350 lakosú község polgármesteri székéért.

Az időközi választáson csaknem 300-an, egyetlen szavazókörben adhatják le voksukat. Cserháthaláp korábbi polgármestere, a független Mészáros Sándorné május 15-én, indoklás nélkül mondott le.

Patakiné Kercsó Szilvia, a szentbalázsi választási iroda vezetője kedden tudatta, hogy az időközi önkormányzati választáson két független jelölt indul: Tornyos Gábor jelenlegi alpolgármester, aki társadalmi megbízatásban látná el a polgármesteri teendőket, és Andrasics Ferencné, a képviselő-testület tagja, aki főállásban lenne a 314 lakosú település vezetője. A választáson 263-an adhatják le szavazatukat a jelöltekre. Szentbalázs korábbi polgármestere, a független Csutorás Gábor május 15-én egészségi okokra hivatkozva mondott le posztjáról.

 Tápiószelén is voksolnak vasárnap, mert a község képviselő-testülete április 28-án feloszlatta magát. Csoma Sándor tájékoztatása szerint a polgármesteri székért hárman indulnak: az eddig hivatalban lévő Majoros Tibor (Tápiószelei Polgárok Egyesülete), elődje, Kovács Ferenc (Tápiószeléért Társas Kör), valamint független jelöltként Sáfárné Tóth Klementina Teréz. A 8 tagú képviselő-testületbe 22-en szeretnének bejutni, közülük 16-an a két helyi jelölőszervezet színeiben, a többiek függetlenként. A 6010 lakosú Tápiószelén vasárnap csaknem 4900, választásra jogosult polgárt várnak az urnákhoz.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik