Belföld

Tanácsadót keres a kormány

Milliárdos nagyságrendű lehet a több évre szóló megbízás összege.

Kormányzati tanácsadásra, tanulmányok készítésére írt ki közbeszerzési eljárást a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium – írja a Napi.hu. A feladatot tavaly év végéig a Századvég látta el 3,9 milliárdért, de idén is 160 milliót markolt fel az agytröszt.

A most kiírt megbízás öt feladatról szól: közvélemény-kutatásról, közvélemény-kutatással alátámasztott szakpolitikai tanulmánykészítésről, társadalomtudományi kutatással alátámasztott stratégiai tanulámányok készítéséről, szakpolitikai kutatással alátámasztott stratégiai tanácsadásról és projektmenedzsmentről. Csak olyan pályázót keresnek, aki egyben elvégzi a feladatokat, részajánlatot tenni nem lehet.

A feladat leírása pontosan: „A kormány tevékenységét, illetve magas szintű állami döntéshozatalt támogató és közvetlen kormányzati tevékenységhez kapcsolódó közvélemény-kutatási feladatok, szakpolitikai kutatással alátámasztott tanácsadási, valamint tanulmánykészítési feladatok ellátása, továbbá a szolgáltatás során létrejövő termékekkel kapcsolatos projektmenedzsment feladatok elvégzése”.

A lehetséges ajánlattevők köre persze alaposan korlátozott: feltételül szabták, hogy csak az a cég vagy konzorcium pályázhat, amely az elmúlt három évben összesen legalább egymilliárd forintnyi árbevételt tud felmutatni kormányzati tanácsadásból.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik