Belföld

Menekültek törhették fel a királyhalmi halottasházat

menekultek(aa67e625-d561-4e94-9d8e-fd6f5b9daee9)(210x140).jpg (Array)
menekultek(aa67e625-d561-4e94-9d8e-fd6f5b9daee9)(210x140).jpg (Array)

A királyhalmi közgyűlés vezetője szerint naponta 500-600 menekült vonul át a falun, a helybéliek félnek - írta meg a Magyar Szó.

Az Magyar Szó cikke szerint péntek hajnalban menekültek feltörték Királyhalom temetőjének halottasházát. Mint írják, a település sírkertje egyfajta gyülekezőhelynek, bázisnak számít: innen indulnak útnak a menekültcsoportok a magyar határ irányába. Amikor a lap újságírói felkeresték a helyszínt, nem találtak ott senkit, a szemét is el volt takarítva, de nem sokkal később a környéken egy több tíztagú menetoszlopot láttak, valószínűleg egy újabb olyan csoport haladt arra, akik Szabadka felől érkeztek.

Beszámolójuk szerint a helyszínen a Szerbiában való 72 órás tartózkodásra és mozgásra feljogosító papírok tucatjai voltak a földön, a portál azt írja: tulajdonosaik afganisztáni állampolgárok voltak.

Katona Róbert, a királyhalmi helyi közösség közgyűlésének elnöke a Facebookon írta meg, hogy pénteken délután Pásztor Istvánnal, a VMSZ elnökével és Aleksandar Vulin szerb munkaügyi miniszterrel kilátogattak a temetőbe, ahol azt látták, hogy az éjszaka folyamán feltörték a halottasház három ajtaját. A szerb kormányzat huszonnégy órás biztonsági szolgálatot ígért a településnek. Katona Róbert szerint naponta 500-600 ember vonul át a falun, akik sok szemetet hagynak maguk után, a lakosok pedig félnek tőlük.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik