Belföld

Magyarul is olvasható a volt amerikai nagykövet Orbán-ellenes kifakadása

Elenis Kounalakis (Array)
Elenis Kounalakis (Array)

Magyarul is megjelent Eleni Tsakopoulos Kounalakis volt amerikai nagykövet könyve, amiben leírta, például azt is, hogy Orbánék hogyan döntötték el, kik nyerjék a pályázati pénzeket.

Lószar ez a sok duma a demokráciáról! Ezt mondta utolsó találkozásukkor Orbán Viktor a volt amerikai nagykövetnek, Eleni Kounalakisnak, aki könyvet írt a 2010–2013 közötti magyarországi élményeiről.

Kounalakis és Orbán Viktor állítólag már első találkozásukkor nem találták a közös hangot, és ez végig így is maradt. 2010-ben, az akkor ellenzéki vezérszerepben lévő Orbánt már bemutatkozó látogatásán felbőszítette a nagykövet azzal, hogy a gazdasági válságból való kilábalást és a rendszerváltozás óta elért fejlődést méltatta. Orbán viszont katasztrófának minősítette az addig eltelt két évtizedet, mert szerinte a kommunista milliomosok és a bolsevik milliárdosok mindent elloptak.

A hvg.hu most azt írja, magyarul is megjelent a könyv, a Nagykövet asszony. Három év diplomácia, díszvacsorák és demokrácia Budapesten, 2010-2013 címmel.

Eleni Tsakopoulos Kounalakis 2010 és 2013 között volt az USA budapesti nagykövete, a könyvben részletesen ír budapesti éveiről és arról, hogyan látta a magyarországi politikát.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik