Belföld

Ellenségből barátok a Fidesz tájékán

Koka-Janos(960x640).jpg (Array)
Koka-Janos(960x640).jpg (Array)

Egyre több, az „elmúlt nyolc évhez”, vagyis a Gyurcsány-Bajnai kormányokhoz köthető politikus és üzletember tűnik fel a jelenlegi vezetés oldalán.

A Blikk nézett körül kicsit és közölt egy gyűjtést, ebből szemezgetünk.

Erdős Ákos: az érdekeltségébe tartozó Állami Nyomda Zrt. több tízmilliós üzlethez jutott nemrég, ők nyomtatták a bevándorlás-ellenes nemzeti konzultáció papírjait. Pedig 2006-ban még azzal támadták őt a jobboldalról, hogy gyártja a szavazólapokat. Szijjártó, aki akkor még szóvivő volt, azt kérdezte Gyurcsánytól, az akkori kormányfőtől, elfogadhatónak tartja-e, hogy korábbi üzleti partnere nyomtassa parlamenti választások szavazólapjait.

Bódi Gábor: MSZP-s ejtőernyősnek nevezte őt a Fidesz korábban, 2013-ban mégis Orbán nevezte ki őt a Nemzeti Hírközlési és Informatikai Tanács élére. Egy évre rá pedig már a Miniszterelnökség helyettes államtitkára lett. Hasonló posztot töltött be egyébként a Gyurcsány- és a Bajnai-kormányban is, Baja Ferenc szocialista politikus irányítása alatt.

Kóka János: a korábbi SZDSZ-es politikus, miniszter korábban az egyik legelutasítottabb miniszter volt, a jobboldal is ostorozta őt, nemrég mégis Szijjártótól kapott diplomata-útlevelet, többször is tagja volt az Orbán vezette kormánydelegációknak.

Szili Katalin: a volt szocialista házelnökről 2005-ben még azt mondta Kövér László, jelenlegi házelnök, hogy „a magyar demokrácia számára is újabb kudarc lenne, ha az MSZP–SZDSZ olyan embert erőltetne ebbe az elnöki székbe, aki nyilvánvalóan pártpolitikai elfogultságokkal terhes. Szili Katalin pedig pártpolitikus.” Szili idén már a Miniszterelnökségen dolgozik, havi egymillióért járja a Kárpát-medence magyarlakta tájait.

Warvasovszky Tihamér: három cikluson át volt Székesfehérvár balos polgármestere, több éven át országgyűlési képviselő is volt, de megromlott a viszonya az MSZP-vel. Később a kétharmados Fidesz-többség az Állami Számvevőszék alelnökévé választotta.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik