Belföld

Bokros szerint a mi pénzünkből hazudik a kormány reformokat

bokros lajos (Array)
bokros lajos (Array)

A MoMa elnöke szerint csak antireformok vannak, amelyek egyenlőek a pusztulással.

A Modern Magyarország Mozgalom (MoMa) elnöke szerint nincsenek reformok Magyarországon. Ha lennének, akkor biztos lenne eredményük. Reformok helyett pénzköltés van. Bokros Lajos érdekesnek nevezi, hogy „a pénzköltést (ingyenes óvodai ebéd, minimálbér emelése, családi adókedvezmény, stb.) reformnak meri nevezni a kormány”, amely tavaly a „reform” szót is utálta.

Bokros Lajos az első egyetemi közpolitikai órán elmondja a diákjainak: a reformhoz három feltétel kell. “Először: javítja valamilyen szolgáltatás minőségét – leginkább úgy, hogy élénkíti a versenyt. Másodszor: javul a hozzáférés esélyegyenlősége, tehát a gazdagok és a szegények egyaránt könnyebben hozzájutnak a szóbanforgó szolgáltatásokhoz. Harmadszor: változik a szolgáltatást nyújtók magatartása, jobban bánnak az emberekkel és gondos gazda módjára a költségekkel.”

Magyarországon ilyen reformok lassan húsz éve nincsenek. Antireformból van bőven. A MoMa elnöke példának hozza a nyugdíjrendszer, egészségügy, oktatás centralizálását, kifosztását, szétverését. “A minőség és a hozzáférés esélyegyenlősége, a költséghatékonyság immár napról napra, látványosan romlik. Antireformok = pusztulás. Mindig hazudnak, lám még a plakátokról is. Az adófizetők pénzéből hazudnak nekünk” – írja a MoMa Facebook-oldalán Bokros Lajos.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik