martonfa1 (Array)
Belföld

Az MSZP szerint nyugatabbra akarják terelni a migránsokat

A szocialisták szerint a magyar-szerb határon épülő kerítéssel Magyarország nyugatabbra lévő határaira akarja terelni a migránsok áradatát a kormány, ezért lehet szükség Baranyában és Zalában új befogadóállomások építésére.

Góra Balázs, a párt Zala megyei alelnöke hétfőn Zalaegerszegen tartott sajtótájékoztatóján azt mondta: furcsának találják, hogy a Zala megyei Sormásra szánt és a kormány által pénteken a Magyar Közlönyben közzétett tervekről az érintett településen semmit nem tudtak, maga a polgármester is csak a sajtóból értesült az elképzelésről.

Hozzátette: nem hiszi, hogy a megye fideszes országgyűlési képviselői, illetve a megyei kormányhivatal nem tudott a döntésről.

A szocialista politikus szerint a kormány a magyar-szerb határról nyugatabbra akarja terelni a migránsokat, ezért van szükség Baranyában és Zalában új menekülttábor létesítésére, mert “más logikai értelme” nincs a terveknek. Az MSZP ugyanakkor már hónapokkal ezelőtt beadott törvényjavaslatában azt szorgalmazta, hogy erősítsék meg a határok védelmét, és a migránsok útvonalán olyan táborokat hozzanak létre, amelyek a menekültek ügyintézését, orvosi ellátását segítenék – közölte.

Góra Balázs úgy fogalmazott: a kormánynak “a propagandakampánya” helyett arra kellene nagyobb figyelmet fordítania, hogy az egész Európai Uniót érintő migránsprobléma kezeléséhez miként lehetne uniós pénzeket felhasználni.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik