Belföld

A Telekom üzemelteti majd a rabok mobilját

borton(210x140).jpg (Array)
borton(210x140).jpg (Array)

A húszezer elítélt a „lebutított” készülékekkel csak korlátozott mennyiségű számot hívhat, a büntetés-végrehajtás adatai szerint ennyi készüléket vesznek a Telekom v állalati szolgáltatásokat nyújtó üzletágától.

Megírtuk korábban, saját mobiltelefont kapnak a fogvatartottak. A készülékeket heteken belül kiosztják, az intézkedés mindenkire vonatkozik, függetlenül attól, hogy ki milyen bűncselekmény miatt került a rácsok mögé.

A fogvatartottak speciális mobiltelefont kaphatnak: természetesen nem okostelefonról van szó, hanem egy olyan készülékről, amely alapfunkciókkal rendelkezik, törésálló és szétszerelhetetlen. A fogvatartottak csak regisztrált kapcsolattartóikkal – ők általában a családi körből kerülnek ki – beszélhetnek telefonon, ez fejenként 5-6 telefonszámot jelent. A készülékkel hívást fogadni nem lehet és ahogyan eddig a vonalas hívások esetében is, a büntetésvéhrehajtási intézet lehallgatja a beszélgetéseket.

A hvg.hu most azt írja, a telefonbeszerzés az ötmillió forintnál nagyobb értékű szerződések táblázatában szerepel a Büntetés-végrehajtási Szervezet honlapján, a közérdekű adatok között. A szerződés tárgyában az olvasható, hogy „20 000 db telefonkészülék beszerzése fogvatartottak részére, nem nyilvános mobil hírközlési szolgáltatás biztosítása, ügyfélszolgálati rendszer üzemeltetése”.

A szerződő fél a Magyar Telekom Nyrt. T-Systems, a szerződés megkötésének időpontja pedig 2015. április 8-a, a határozott idejű szerződés kezdete 2015. április 16-a volt. Az „egyedi felhasználói szerződés határozott időre jön létre, az adott feltöltés felhasználásáig, vagy lejáratáig szól”, derül ki a táblázatból.

A szerződés a dokumentum szerinti bruttó értékeként 41 milliárd 910 millió forint szerepel a táblázatban.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik