Belföld

Hétfőtől indul a tankönyvszállítás

tankonyvbehordas(960x640).jpg (Array)
tankonyvbehordas(960x640).jpg (Array)

A könyvek átadásának idejét az iskolák és fenntartóik közösen határozzák meg, de szeptember 15-ig be kell majd fizetniük a szülőknek az árukat.

A tankönyvellátó (Kello) tájékoztatója szerint a 2015/2016-os tanév tankönyvrendelésében az eddigiekhez képest több változással kell számolni, így az általános iskola 1-2-3. osztályában minden diák ingyen kapja a tankönyvet, iskolai szintű szállítás lesz, nem lesznek előre összecsomagolt tanulói tankönyvcsomagok.

Már nem lehet módosítani

Az iskoláknak április 1-jétől április 30-ig kellett leadniuk az alaprendeléseiket. Az újonnan beiratkozó tanulók rendeléseinek rögzítésére és az esetleges módosításokra az intézményeknek május 15. és június 30. között volt lehetőségük.

Azoknak a diákoknak az esetében, akiknek fizetniük kell, a leszállított könyvek alapján számla készül, amelyet a szülők az iskolától kapnak kézhez a tankönyvekkel együtt, átadás-átvételi bizonylat kíséretében. Ebből egy eredeti aláírt példány a szülőknél marad, a második eredeti aláírt példányt az iskola visszajuttatja a Kello részére.

A számla alsó, perforált részén találják majd a szülők a befizetéshez szükséges csekket, a határidő szeptember 15-e.

Iskolaváltás esetén változás lehet

A kiadványok árát többféle módon lehet kifizetni: csekken vagy banki átutalással, a 64400068-30107825-11100049 számlaszámra. A tavalyi évhez hasonlóan személyesen készpénzzel, iskolakezdési utalvánnyal, illetve bankkártyával a Kello infopontokon és a kijelölt postahivatalokban, valamint készpénzzel és bankkártyával az összes postahivatalban is fizethetnek. A pontos címek http://webshop.kello.hu/ oldalon találhatók.

 
Fotó: MTI 

Ha a gyermek iskolát váltott, azt kérik, hogy a szülők a tankönyvrendeléssel kapcsolatos teendőkről érdeklődjenek az intézménynél. A fizetős diákok esetében az iskola döntése alapján a kifizetett könyveket a diák vagy viheti magával – ha ugyanazokból a könyvekből tanítanak a másik helyen -, vagy az új iskolában új tankönyveket rendelnek neki.

Jogosultsági státusváltozással, illetve az ingyenességre jogosító határozatok leadásával összefüggésben szintén az iskola az illetékes, ahogy a lakcímváltozást is az intézménynek kell jelezni.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik