Belföld

Röszke beállt a vendégmunkások rohama miatt

Roszkei-hataratkelo(210x140).jpg (Array)
Roszkei-hataratkelo(210x140).jpg (Array)

Az autópálya-határátkelőhely mindkét oldalán torlódás alakult ki. Arendőrök Tompa felé terelik a kilépőket.

“Röszke helyett válassza a kisebb átkelőket!” – ezt kéri a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság. Közleménye szerint a  “Nyugat-Európából szabadságra induló és az oda visszatérő vendégmunkások rohama miatt jelentős a torlódás a Röszke Autópálya-határátkelőhely ki- és belépő oldalán egyaránt.”

A rendőrök a várakozási idő csökkentésért napnyugtáig szakaszosan a Bács-Kiskun megyei Tompa felé terelik a forgalmat az M5-ös autópálya 173-as kilométerénél. A közlekedőket az egyenruhások segítik. A röszkei határátkelőhelyen vélhetően egész hétvégén erős lesz a forgalom, ezért kérik, hogy elindulás előtt mindenki tájékozódjon a rendőrség honlapján vagy hívja a Szegedi Határrendészeti Kirendeltség ügyeletét (30/466-1026).

A rendőrség arra figyelmeztet, hogy a tompai és az ásotthalmi határátkelőhelyen is kialakulhat torlódás. A gyorsabb átlépésért azt javasolják, hogy kerüljenek a 19 óráig nyitva tartó tiszaszigeti vagy bácsalmási határátkelőhely felé. A Bács-Kiskun megyei Hercegszántó a nap 24 órájában igénybe vehető.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik