Belföld

Sosem látott botrány van az állítólagos lottócsalás miatt

szerb lottósorsolás (Array)
szerb lottósorsolás (Array)

A szerb lottótársaság elnöke benyújtotta lemondását, a dolgozókat hazugságvizsgálatnak vetették alá, a nyomozásról a belügyminiszter nyilatkozik rendszeresen.

Áll a bál Szerbiában, miután felmerült, hogy elcsalták a lottósorsolást. A rendőrség hazugságvizsgálatnak vetette alá azt a tizenegy embert, aki részt vett annak a sorsolásnak a lebonyolításában, ahol előbb jelent meg képernyőfeliratként a 21-es szám, mint ahogy a sorsológömbből valójában előkerült volna. A hazugságvizsgálaton mindenki átment, a lottótársaság elnöke viszont beadta lemondását – írja a szerb Blic értesülései nyomán a 444.

A botrány már akkora, hogy a nyomozás fejleményeiről maga a belügyminiszter szokott nyilatkozni a sajtónak. Nacionalista vetületet is kapott az ügy, miután kiderült, hogy a sorsolási szoftvert egy horvát cégtől vásárolták. A Szerbiában kormányzó SNS az egykori csetnikvezér, Vojislav Šešelj ultranacionalista radikális pártjának utóda. A párt politikusa természetesen egyből a „hiteltelen horvát céget” tette felelőssé a történtekért, amire a horvát cég vezetője úgy reagált, hogy „a szerb lottót amatőrök vezetik”, akik ki akarják golyózni a cégét a botrány ürügyén, a szoftverét pedig jogosulatlanul használják.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik