Belföld

Nagy a lelkesedés a börtönépítés iránt

borton(210x140).jpg (Array)
borton(210x140).jpg (Array)

Negyven település ajánlott fel térítésmentesen területet börtönök építésére a megadott határidő lezárultáig a belügyminiszter írásbeli válasza szerint.

 

Pintér Sándort a januárban közzétett felhívással összefüggésben a jobbikos Apáti István kérdezte. A tárcavezető – parlamenti honlapon közzétett – válasza szerint a börtönök túltelítettségének megszűntetéséhez nyolc 500 fős és egy 1000 férőhelyes új börtön és fegyház fokozatú intézet létesítésére van szükség.

A Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnoksága (BvOP) három kétfős szakmai bizottságot hozott létre, amelyek végigjárták a felajánlott önkormányzati helyszíneket, egyeztettek a települések polgármestereivel, hivatali vezetőivel, továbbá pontosították a beruházás megvalósíthatóságával kapcsolatos kérdéseket és feltételeket. A szervezet a benyújtott anyagok, helyszínbejárások és a kapott többletinformációk mérlegelésével készíti el a pályázatok elbírálására, rangsorolására vonatkozó javaslatát.

A tervezett, mintegy 5000 új férőhely kialakítása – megfelelő támogatottság esetén – várhatóan 2019 végéig valósulhat meg – írta a belügyminiszter.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik