Belföld

Nyaral a politikus, volt bizonyító dokumentum, nincs bizonyító dokumentum

Láng Zsolt a II. kerület polgármestere, a Balatonon nyaralt, egy, a kerületben több tendert is elnyert cég korábbi ügyvezetőjénél. Mára a bizonyító dokumentumoknak is nyoma veszett.

Megírtuk tegnap, Duka László a kft honlapján ügyvezetőként szerepel, az RTL Híradónknak azonban azt állította, semmi köze a céghez. Amióta Láng vezeti a kerületet, a cég egyébként több mint 600 millió forintnyi munkát nyert el a kerület közbeszerzésein. A kerület szerint a polgármester bérli a házat, és ebben semmi etikátlant nem látnak.

A cikk tegnapi megjelenése után nem sokkal levelet írt szerkesztőségünknek a kerület, amiben úgy fogalmaznak, “Duka László soha nem nyert semmilyen tendert a II. Kerületi Önkormányzattól. Cége sem nyert soha, mert a cégnyilvántartás alapján soha, semmilyen érdekeltsége nem volt és nincs a Hajdú és Társai cégben.”

Az RTL Híradója szerint mára eltűnt a Hajdú és társai Kft honlapjáról az a dokumentum, amely szerint Duka László a cég ügyvezetője volt még 2012-ben.

Ma is reagált a kerület, változtatás nélkül közöljük:

Az elmúlt két napban az RTL Klub Híradója valótlan állításokkal, tudatosan hamis látszatot keltve, lejárató kampányt indított Láng Zsolt II. kerületi polgármester ellen. Feltételezésünk szerint a politikai vagy gazdasági szándékkal, megrendelésre készített riportokban az RTL Klub munkatársai a tényeket szándékosan elferdítve közölnek állításokat, amelyekkel megtévesztik a közvéleményt. A II. Kerületi Önkormányzat a leghatározottabban visszautasítja az ilyen fajta “hírcsinálást”.

Az RTL Klub ellen a II. Kerületi Önkormányzat a holnapi napon megteszi a szükséges jogi lépéseket.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik