Belföld

Karácsonynak kapóra jön a stadionépítési láz

Karacsony-Gergely(39e7bb90-93c2-481c-9a3e-3d3292a0d83f)(210x140).jpg (Array)
Karacsony-Gergely(39e7bb90-93c2-481c-9a3e-3d3292a0d83f)(210x140).jpg (Array)

Várospolitkusként hasznosnak tartja az olimpiát, ami szerinte abszolút fapados lesz. Az egykori LMP-s politikus jó úton jár a Fidesz felé.

“A budapesti olimpiai projektet városfejlesztési szempontból jónak tartom” – mondta a Heti Válasznak adott interjújában Karácsony Gergely, aki legutóbb Zugló polgármesteri székébe ejtőernyőzött és a budapesti olimpiára is igennel szavazott a Fővárosi Közgyűlésben. Hozzátette, ő várospolitikusként nyomott igent, a város hosszú távú fejlődése és a beruházások fenntarthatósága miatt.

Ha már itt tartott, hozzátette, hogy végső soron hasznunkra vált a rengeteg új stadion is: “Aztán ott a másik elem: függetlenül attól, hogy mit gondolunk erről, ebben az országban olyan stadionépítési őrület volt az elmúlt években, hogy gyakorlatilag tényleg hajszálra vagyunk az olimpiától.” Persze azért elmondta, neki nem tetszik a nagy stadionépítés, de ha már vannak, akkor ki kell használni őket egy olimpiára.

A cikket szemléző 444 megjegyzi, a Karácsony által említett stadionok nem feltétlen adják az olimpiai létesítmények gerincét, pl. a Puskás Ferenc Stadion átépítése után sem lesz a fő stadion, épül majd egy olimpiai aréna is. Az olimpia pedig nem lesz fapados, ahogy Karácsony állítja, mivel a költségeket alaposan alulbecsülték a tanulmányokban. Karácsony persze előre sejthette, mit vállal az igen gomb megnyomásával:

“Amikor igent nyomtam a közgyűlésben, tudtam, mit fogok a nyakamba kapni ezért.”

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik