Belföld

Fideszes szál a milliárdokkal eltűnt szövetkezet ügyében

2600 milliót kaptak hátrányos helyzetűek foglalkoztatására. Megkötötték a munkaszerződéseket, felvették a pénzt, azóta nem találják az illetékeseket.

2600 millió forint vissza nem térítendő támogatást kapott az EU-tól egy szociális szövetkezet hátrányos helyzetű munkanélküliek foglalkoztatására. A pénzt felvették, majd leléptek vele – írja a VS.hu.

Rónai György, az MSZP debreceni elnöke elmondta: az Első Magyar Környezettudatos Szociális Országos Szövetkezet (ESZOSZ) százötven pályázó közül egyedül nyert meg egy TÁMOP-pályázatot, melynek célja az lett volna, hogy a rászorultak visszajussanak a munka világába és tisztességes jövedelemhez jussanak. Csak addig jutottak el, hogy megkötötték a munkaszerződéseket, ami a 2,6 milliárdos támogatás lehívásához kellett, munka nincs, a szövetkezet illetékesei eltűntek, az emberek nem kaptak pénzt.

Bangóné Borbély Ildikó parlamenti képviselő elmondta: a szövetkezetet a jászapáti önkormányzathoz jelentették be. Ehhez képest a szövetkezetnek nincs elérhető irodája, a munkaszerződéseket mozikban, hotelekben, közterületeken íratták alá. A szövetkezet bejelentésében aktív szerepet vállalt Pócs János fideszes országgyűlési képviselő, Jászapáti volt polgármestere, a szövetkezet egyik igazgatósági tagja pedig kormányzati informatikai szakértő – hívta fel a figyelmet Bangóné.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik