Belföld

Az LMP kicselezte az V. kerületi önkormányzatot

belváros (Array)
belváros (Array)

A Belváros tíz ingatlant készül eladni, nemzetközi pályázatról van szó, de azokat mégis csak a helyi újságban és az önkormányzati hirdetőtáblán hirdették meg. Ekkor jött az LMP és felpakolták a hirdetéseket a netre.

A VS bukkant rá az ingatlan.com-on egy olyan hirdetésre, amiben egy belvárosi, Sütő utcai 862 nm-es üzlethelyiséget adnának el 140 millió forintért. Az eladó a fideszes V. kerület: „Az V. kerületi önkormányzat a dr. Sándor Ügyvédi iroda segítségével nyilvános pályázatra bocsájtja a korábban irodaként működő kiváló adottságú üzlethelyiség tulajdonjogát. A pályázat lényeges feltételei az alábbiakban tekinthetők meg, a részletes 25 oldalas befektetői tájékoztatót kérésre emailben elküldjük.”

 

Fotó sajnos nem szerepel, de a lap azt írja, hogy nem az önkormányzat, hanem az LMP belvárosi szervezete tette fel, mert a kerület az eladásra kínált ingatlanokat kizárólag az önkormányzat honlapján, a helyi újságban, és az önkormányzati hirdetőtáblán hirdette meg, pedig nemzetközi pályázatról van szó. Az erről, valamint a jelentkezési határidő meghosszabbításáról szóló LMP-s javaslatot azonban a fideszes többség elutasította.

A kerületi önkormányzat június 25-i ülésén döntött az ingatlanok értékesítéséről, eladás részleteivel a tulajdonosi, elidegenítési és lakás bizottság a július 10-i ülésén foglalkozott. Összesen tíz, jelen pillanatban üresen álló, nem lakás célú ingatlan értékesítésére írtak ki pályázatot. Ez az első ingatlancsomag, amelyet a Szentgyörgyvölgyi Péter vezette önkormányzat értékesít.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik