Belföld

Plusz 780 millióból készül el az állatkert bővítése

Allatkert(2)(210x140).jpg (Array)
Allatkert(2)(210x140).jpg (Array)

A kormány mindent elkövet, hogy jövőre elkészüljön a mesevár, ahol a gyerekek megismerhetik a mesék állatait. Lesz móka és kacagás 780 millióból.

A Liget Budapest költségvetéséből csoportosított át egy kormányhatározat 780 millió forintot arra a célra, hogy felgyorsítság a vidámpark helyén épülő mesevár építését – írja a Hvg.hu. A Fővárosi Állat- és Növénykert fejlesztését 25 milliárd forintra taksálják, ennek első üteme lesz a mesevár felépítése 2016-ra. Ezt követi majd a pannon park és a biodóm, a projekt pedig négy év alatt zárulhat le.

Azért volt szükség a kormányhatározatra az átcsoportosításhoz, mert a Liget Budapest állami projekt, míg az állatkert csinosítása fővárosi. Utóbbira a jövő évi költségvetésben 5 milliárdot különítettek el. A mesevár tervezése augusztusra lezárul, ehhez már sikerült szerezni 500 milliónyi vissza nem térítendő állami támogatást. Interaktív kiállítás kap majd itt helyet, ahol a mesékhez köthető állatokat és figurákat mutatják be, de földalatti parkolókat is létesítenek. a biodóm építése jövőre indulhat el.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik