Belföld

Négyezer menekült van most a befogadó állomásokon

Míg a kormány folyamatosan arról beszél, hogy nagy a gond, a Bevándorlási és Állampolgársági Hivatal csak közmunkásokat kapott a helyzet kezelésére.

Jelenleg összesen 4106 menedékkérő van a Bevándorlási és Állampolgársági Hivatalhoz tartozó befogadó állomásokon – írja a hivatal adatai alapján a 444. Ebben ugyan nincsenek benne a kísérő nélküli kiskorúak, de koránt sincs szó százezres áradatról.

A hivatal egyébként nem kapott plusz forrásokat a menekültáradat kezelésére, noha a kormány folyamatosan hangoztatja, hogy már „kezelhetetlen a helyzet” és „korunk legnagyobb problémája előtt állunk”. Ennek ellenére minden más megkérdőjelezhetően hasznos dologra többet költenek, mint a bevándorlás kezelésére.

A Bevándorlási és Állampolgársági Hivatal közölte: a drasztikus mértékben megnövekedett menekültügyi feladatok ellátásában annyi segítséget kaptak, hogy 132 fő közmunkást foglalkoztathatnak, elsősorban adminisztrációs teendőket látnak el és a szociális munkásokat segítik. A menekültügyi hatósági területeken dolgozók számát belső átcsoportosításokkal is erősítették.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik