Belföld

Két menedékkérőt kezelnek még a Szent Lászlóban

menekültek kórházba szállítása (Array)
menekültek kórházba szállítása (Array)

Hasmenés és láz miatt vittek be ötven embert. A tisztifőorvos szerint megfelelő kézmosással megelőzhetők a hasonló esetek.

Két embert kezelnek még a budapesti Szent László Kórházban az éjjel bevitt ötven menedékkérő közül – közölte az intézmény orvos igazgatója az MTI-vel.

Müller Péter elmondta kedden 22 órakor vitték be rendőrségi kísérettel a külföldi állampolgárokat hasmenést, lázat okozó fertőző betegség gyanújával. Az ambuláns szakorvosi vizsgálat után egy felnőttet és egy gyermeket tartottak bent, kivizsgálásuk és kezelésük folyamatban van, az állapotuk nem súlyos. A további 48 ember tünet- és panaszmentes.

Az ÁNTSZ a Nyugati pályaudvarnál fertőtlenítette azokat a területeket, ahol a menekültek tartózkodtak, de még nem lehet pontosan tudni, hogy mi okozta a megbetegedést. A Migration Aid menekültsegítő szervezet közölte: az egészséges embereket visszavitték a pályaudvarhoz, az eljárás zökkenőmentesen, békésen lezajlott.

Homor Zsuzsanna Pest megyei tisztifőorvos az M1 adásában azt mondta: a népegészségügyi szakemberek továbbra is a helyszínen vannak, higiénés felvilágosítást tartanak a menekülteknek, felügyelik a helyszín takarítását is. A további megbetegedések megfelelő kézmosással megelőzhetők – mondta.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik