Belföld

Hasmenéses menekülteket vittek kórházba

menekültek (Array)
menekültek (Array)

Több tucat ember lett rosszul a Nyugatinál, BKK-busszal, rendőri kísérettel vitték őket kórházba. Még nem tudni, mitől betegedtek meg ennyien.

56 menedékkérőt vittek kórházba ismeretlen fertőzés miatt kedden késő este Budapesten, a Nyugati pályaudvarról – közölte a Migration Aid az MTI-vel szerda hajnalban.

A pályaudvaron dolgozó önkéntesek hasmenésre panaszkodó, csatlakozásra váró családokkal találkoztak. A szervezet értesítette a mentőszolgálatot, a helyszínre érkező orvosok pedig a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) bevonásával buszt rendeltek, ami a betegeket és a velük érintkezőket is az Egyesített Szent László és Szent István Kórházba vitte kivizsgálásra.

A kórház a felnőttek és a gyerekek közül is vett fel betegeket a közel hatórás eljárás után, az egészségeseket pedig a rendőrség visszavitte a pályaudvarhoz, ahol időközben az ÁNTSZ fertőtlenítette az érintett területeket. A szervezet jelezte, hogy a teljes eljárás zökkenőmentesen, békésen zajlott le.

A Migration Aid szerint a fertőzés pontos eredete ismeretlen, a kórokozót csak a tenyésztés eredménye alapján lehet meghatározni, ami néhány napot igénybe vesz. A buszt rendőri kíséret vezette fel a kórházig. Erről az ORFK annyit közölt, hogy az Országos Mentőszolgálat kért rendőri segítséget kedd este a VI. kerületi Eiffel térre külföldiek kórházba kíséréséhez.

Gyanús egybeesés, hogy korábban az ultrák írtak arról a Facebookon, hogy hashajtós étel odaadásával vernék át a menekülteket (akiket aztán a rossz hírű Hős utcába irányítanának).

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik