Belföld

Dübörög a kerítésépítés, plusz 22,2 milliárdot költ a kormány a menekültkérdésre

határzár, buldózer, Ásotthalom (Array)
határzár, buldózer, Ásotthalom (Array)

Orbán Viktor új dátumot jelölt meg, augusztus 31-re állnia kell a kerítésnek, az MTI képein jól látszik, turbófokozatra kapcsoltak lenn délen, közben újabb 22 milliárd forintot fordít a migráció kezelésére a kormány.

 

Ehhez kell bármit is hozzáfűzni? Jöttek a képek, megláttuk a Magyar Távirati Iroda felületén, úgy gondoltuk, kár lenne elhallgatni. Por, katonai járművek, sürög-forog mindenki.

A pluszforrásból, amelyet a költségvetési tartalékból csoportosítanak át, sátortáborok létrehozására, lakott területen lévő befogadó állomások áthelyezésére is költenek – részletezte. Hozzátette: a lakott területen kívüli táborok helyszíneiről egy-két hónapon belül döntenek.

A szóvivő emlékeztetett: tavaly, az év második felében jelentkező migrációs hullám miatt már 31,4 milliárd forintot költött a rendőrség a határőrizet megerősítésére, technikai felszerelésére.

Óriási a nyomás az országon pénzügyi tekintetben is – hangsúlyozta Kovács Zoltán, hozzáfűzve: az Európai Unió eddig a költségek töredékét bocsátotta Magyarország rendelkezésére. A befogadó állomásokon jelenleg több mint 3500-an tartózkodnak – közölte Kovács Zoltán.

Az illegális bevándorlók közül június elejéig több mint 5600-an részesültek orvosi ellátásban. A probléma egészségügyi szempontból is egyre élesebb – jelentette ki a kormányszóvivő, utalva arra is, hogy kedd éjjel több mint félszáz külföldi állampolgárt vittek kórházba megbetegedés gyanújával a fővárosi Nyugati pályaudvarról.

.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik