Belföld

A szülők szerint a KLIK elismerte Manolovitsné plágiumát, mégsem tesz lépéseket

Budai-Nagy-Antal-Gimnazium(960x640).jpg (Array)
Budai-Nagy-Antal-Gimnazium(960x640).jpg (Array)

Továbbra is az igazgagtó lemondását követelik, még a tanév kezdete előtt.

A Budai Nagy Antal Gimnázium igazgatóválasztása körüli ügyben a „Szeretünk Budai Nagy Antal Gimnázium” nevű szülői közösség hivatalosan is bejelentette a Klebelsberg Intézményfenntartó Központnak (KLIK), hogy Manolovitsné Erdőközi Orsolya pályázatában számos szöveg-azonos részt talált, amelyek egy 2013-ban kelt vidéki intézményvezetői pályázatban már fellelhetők voltak.

A KLIK elnöke azt válaszolta a szülőknek, hogy áttekintette a kérdéses szövegrészleteket, és valóban van néhány részben vagy egészben egyező rész, amely azonban a gyakorlatban megszokott szófordulat, sablon és általánosság, ezért ez „a plágiumvádat nem támasztja alá”. Hanesz József arra is utalt, hogy Manolovitsné július 23-án kelt levelében sajátjának tartotta a plagizált részeket. Ezért a KLIK, mint munkáltató, nem tart szükségesnek semmilyen intézkedést az ügyben.

A szülői szervezet olvasatában a KLIK ezzel hivatalosan elismerte, hogy Manolovitsné Erdőközi Orsolya pályázatában találhatók egészben vagy részben szöveg-azonos részek, amelyeket más, korábbi vezetői pályázatokból forrás megjelölése nélkül szerepeltetett sajátjaként.

„Ez pedig a köznyelvben a plágium ténye.”

A szülői szervezet felháborítónak tartja, hogy a KLIK munkáltatóként nem tesz azonnali lépéseket, azzal söpri le a jogsértés tényét, hogy a pályázó nyilatkozatára hivatkozik, miszerint „sajátjának tartja”a pályázatát. Holott, más szellemi termékének „sajátjaként” történő elismerése szintén a plágium fogalmát jelenti.

„A szülői szervezet megengedhetetlennek tartja, hogy Manolovitsné Erdőközi Orsolya ilyen erkölcsi botránnyal a Gimnázium iskolaközösségét vezesse. Ismételten felszólítják Manolovitsnét: LÉPJEN VISSZA, még a tanév kezdete előtt!”

A KLIK elnökétől pedig arra várnak választ a szülők, milyen iránymutatást javasol a Gimnázium diákjai számára akkor, amikor a KLIK válasza alapján köztudottá és bizonyítottá vált a diákok teljes körében, hogy kinevezett intézményvezetőjük a saját pályamunkáját sem tudta saját maga előállítani?

 

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik