nyelvvizsga (Array)
Belföld

A diplomamentők miatt ellenőrzik a nyelvvizsgázókat

Nagyon sokan szabadultak rá a nyelvvizsgaközpontokra a diplomamentő program miatt, és gyanús, hogy tanulónak és központnak is az az érdeke, hogy sikeres legyen a nyelvvizsga.

Gyakoribb és szigorúbb ellenőrzésekre lehet számítani a jövő hónaptól a nyelvvizsgákon, a Nyelvvizsgáztatási Akkreditációs Központ ugyanis plusz óvintézkedések bevezetését tartja indokoltnak a vizsgázók megnövekedett létszáma miatt – írja a Magyar Nemzet.

A lap szerdai számában megjelent cikk szerint a kiemelt figyelem egyik fő indoka, hogy a tavaly indult diplomamentő program jelentősen megnövelte a nyelvvizsgázók számát. A siker nemcsak a hallgatónak, hanem a képzőnek is érdeke, hiszen azzal ő is támogatáshoz jut.

Fazekas Márta, az akkreditációs központ vezetője a lapnak azt mondta: noha nem tapasztaltak konkrét visszaélést, gyanút kelthet, hogy a vizsgáztató és a vizsgázó érdekei egy oldalon vannak. Elképzelhetőnek tartotta ezért, hogy egyesek túl engedékenyek. Hozzátette persze, hogy nem kifejezetten a diplomamentős tanulók vizsgáit figyelik, hanem általánosan gyakoribbak lesznek az ellenőrzések, főként a nagy forgalmú vizsgaközpontokban.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!