Belföld

Orbánról beszélt, új házasságáról hallgatott az MSZP 76 éves exelnöke

kovacs-laszlo(210x140).jpg (Array)
kovacs-laszlo(210x140).jpg (Array)

Szombaton Orbán beszélt, Kovács László pedig házasságot kötött. Most ő beszélt. Szerinte a kormányfő tusványosi fellépései súlyos károkat okoznak

Az előző ciklus végén visszavonult politikus egy gyógyszercég kommunikációs vezetőjét vette el – írja a Blikk. A lagzit viszonylag szűk körben és remek hangulatban tartották egy Duna-parti étteremben.

A bulvárlap úgy tudja, politikustársakat nem hívtak meg a jeles eseményre.

A Blikk kereste Kovács Lászlót, aki azonban nem akarta kommentálni az értesülést, annyit üzent, hogy nem akar a magánéletéről nyilatkozni. A szocialista politikus előző felesége néhány éve hunyt el.

Orbánról beszélt

Kovács László a Népszavának beszélt. Azt mondta, sajnos már megszokottá vált, hogy Orbán Viktor tusványosi fellépései súlyos károkat okoznak. A volt külügyminiszter arra reagált, hogy a kormányfő stábja magyarázkodásra kényszerült egy Facebookon posztolt kép miatt, amelyen Bukarest szerint revizionista jelképek szerepeltek.

Kovács László szerint idén Orbán tudatosan vagy figyelmetlenségből nem mondott valami „illiberális” államhoz hasonló botrányosat, talán ezt akarta „korrigálni” Facebook-posztjával. Az egykori EU-biztos szerint nem meglepő, hogy a román külügy provokációnak minősítette a Nagy-Magyarország-térképet, hiszen az megkérdőjelezi a határokat.

Kovács rendkívül szerencsétlennek nevezte, hogy a kormányfő sajtósa „történelmi jelképnek” minősítette a térképet, hiszen nem érdemel hivatalos védelmet egy olyan szimbólum, amely egy másik országot sért. 

Kovács László volt MSZP-elnök, külügyminiszter és EU-biztos is. Tavaly pártja mélyrepülése után azt mondta, ő egy válságkezelő testületre bízná az MSZP vezetését.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik