Belföld

Köddel indul, melegen ér véget a kedd

Köd (Array)
Köd (Array)

Reggel a rossz látási viszonyok miatt kell odafigyelni, estére azonban elengedhetjük magunkat: 17-23 fokban szürcsölhetjük a szörpöt.

 

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint kedden napközben a ködfoltok megszűnését követően a Dunántúlon többnyire csak kevés, a délkeleti, keleti országrészben többórás napsütésre számíthatunk; tartósan felhős vidékek főleg az Alpokalján, a Kisalföldön és a Balaton tágabb környezetében lehetnek, miközben kelet, délkelet felé haladva kevesebb felhő valószínű. Késő délutántól a dunántúli felhőréteg is szakadozik, vékonyodik.

A nyugatira forduló szél az Északi-középhegység térségében és az Észak-Alföldön megélénkül, néhol meg is erősödik, másutt többnyire mérsékelt marad a légmozgás. A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 22 és 28 fok között alakul, a naposabb keleti, délkeleti határvidéken 29, 30 fok is lehet. Késő estére 17, 23 fokig hűl le a levegő.

Figyelem: hajnalban, reggel több helyen várható párás, ködös idő, de délelőtt mindenhol gyorsan javulnak a látási viszonyok.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik