Belföld

Határzár: kölcsön közmunkások segíthetnek a kerítés építésében

határzár (Array)
határzár (Array)

Orbán Viktor előbbre hozta a határzár felépítésének határidejét, ezért a környező településektől kérhetnek kölcsön közmunkásokat - számol be a Délmagyar.

Három hónappal előbbre hozta Orbán Viktor miniszterelnök a 175 kilométer hosszú magyar–szerb határszakaszon megépülő biztonsági határzár felhúzását – emlékeztet a Délmagyar cikkében. A miniszterelnök az új határidőről a 26. Bálványosi Nyári Szabadegyetem és Diáktábor zárónapján beszélt.

A kerítés megépítésének korábbi céldátuma november 30. volt. Az építkezések eredetileg augusztus 3-án kezdődtek volna 900 ember bevonásával egyszerre 12 helyszínen, az új határidő miatt azonban több dolgos kézre lehet szükség.

Toroczkai László, Ásotthalom polgármestere elmondta: az önkormányzatot még nem keresték meg a közfoglalkoztatottak ügyében. “Jelen pillanatban bőven van dolga a 100 ásotthalmi közfoglalkoztatottnak. Nyulakat tenyésztenek, és mezőgazdasági munkákat végeznek a településen. Nem igazán tudom, hogyan tudnánk őket pótolni, ha a határzár felépítésénél kellene segédkezniük” – jelentette ki hozzátéve: ettől függetlenül minden segítséget megad a határzár felépítéséhez.

Ferenczi Ferenc tiszaszigeti polgármester tájékoztatása szerint a település 20 közfoglalkoztatottja zöld területeket tart karban, adott esetben nélkülözni tudják munkájukat.

Röszkén körülbelül 30-an dolgoznak közfoglalkoztatottként, hiányukat megéreznék, tudatta Borbásné Márki Márta polgármester. Csányi László mórahalmi alpolgármester tájékoztatása szerint a városban megközelítőleg 100-an dolgoznak a klasszikus Start-munkaprogramban, mivel hivatalos megkeresés nem érkezett hozzájuk, a közfoglalkoztatottak helyettesítése még nem került szóba.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik