Belföld

Gyurcsány Kubatov felesége mellé állt, szóvivője nyílt levelet írt

Gyurcsany-Ferenc(7b0906fe-3cef-4309-9fbc-378a0e1ee64f)(960x640).jpg (Array)
Gyurcsany-Ferenc(7b0906fe-3cef-4309-9fbc-378a0e1ee64f)(960x640).jpg (Array)

„Tessék őket békén hagyni” – üzente a Fradi szurkolóinak a DK elnöke. Szóvivője szerint "ezek, ugyanazok", akik miatt a "Gyurcsány-gyerekek golyóálló mellényben ültek az asztalhoz, hogy elköltsék vacsorájukat."

“Kubatov Gábor fideszes politikus, az FTC-elnök háza előtt tüntettek a Fradi szurkolói. Felesége és gyermekei féltek a házban. Nincs ez rendben”. Ezt írta Facebook-oldalán a Demokratikus Koalíció elnöke.

Szerinte “nincs ez rendben”, és akkor sem volt, amikor vagy fél tucatszor tüntettek az ő házuk előtt is azt kiabálva, hogy gyilkos, gyilkos. “És mi tagadás, az én gyerekeim is ott álltak és hallgatták mindezt az ablakok mögött.”

“Igaz, akkor ez nem zavarta a Fidesz politikusait. Soha meg sem szólaltak.” A volt kormányfőt azonban zavarja, ezért szól és kér.

“Pár éve, amikor Orbán házánál akartak tüntetni a minket támogatók, akkor is azt kértem, hogy ne tegyék.
Kubatov Gáborral vagy Orbán Viktorral vitában állunk. Én is. De a családjukhoz semmi közünk. Ott házastárs és gyerekek vannak. Tessék őket békén hagyni!”

Mindeközben Gyurcsány pártjának szóvivője nyílt levelet írt Kubatov Ágnesnek. Gréczy Zsolt is együttérzéséről biztosította a klubelnök nejét, de azt sem hallgatta el, “hogy – Bródy Jánost idézve – »ezek ugyanazok«. Ugyanazok, akik 2006-ban, de már korábban is – Gyurcsány Ferenc háza előtt fenyegettek akasztással, Dunába lövéssel.

Bizony, volt idő, amikor a Gyurcsány-gyerekek golyóálló mellényben ültek az asztalhoz, hogy elköltsék vacsorájukat.”

Gréczy szerint ez “ugyanaz a csürhe, amelyik 2006-ban megcsinálta az állítólag spontán forradalmat, amiről a fideszes Hír TV előre tudott”. A DK szóvivője szerint Kubatov Gábor pártigazgatónak, kampányfőnöknek “tudnia kellett a spontaneitás mögötti fideszes szervezésről”.

A DK szóvivője szerint Kubatov Ágnes legalább utólag mondhatná, hogy nem ért egyet a Gyurcsányék háza előtti ordibálással és fenyegetőzéssel. Gréczy azzal a harccal egyetért, amit az FTC elnöke “e szurkolói csoportok ellen indított. (…) Csak az a baj, hogy ezeket az alakokat a Fidesz, Orbán Viktor – és a Jobbik – melengette a keblén. A kigyótojás megrepedt, kikelt belőle a szörny és immár vannak olyan erősek, hogy az Ön férje ellen fordulnak”.

Gréczy mélyen elítéli, hogy Kubatov Ágnes családja kellemetlen estét élt át, hiszen a tüntetés után a félelem megmaradhat, de ezért Orbán Viktort teszi felelőssé, aki “felsrófolta a gyűlöletet, aki most is ereje visszatértét reméli egy kirekesztő, mások emberi mivoltát vagy magyarságát megtagadó kampánnyal”.

Az ellenzéki politikus nehezményezi, hogy ebben az ügyben is néma marad Kubatov Gábor, pedig nem elég a saját családunkat félteni. “Félteni kell a másokét is, ha úgy tetszik, minden magyarét. Azokét is, akik nem osztják az Önök politikai nézeteit. Így lennénk normális ország.” Ezt írta blogján a DK szóvivője

 Mint korábban megírtuk, Kubatov Gábor felesége nyílt levelet írt a szurkolóknak, akik vasárnap este az FTC elnökének háza elé vonultak. Az FTC drukkerei válaszoltak neki, egyebek között azt, hogy a család náluk „szent és sérthetetlen”. Nem bántanák sem Kubatov Ágnest, sem családját.

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik