Belföld

Egy nap alatt megtelt a menekülteknek szánt adományokkal az MSZP székháza

mszp-szekhaz(210x140).jpg (Array)
mszp-szekhaz(210x140).jpg (Array)

A Jókai utcai székházat a párt a Budapestre érkező menekülteket segítő civilszervezeteknek ajánlotta fel - olvasható a Napi Gazdaság keddi számában.

A Napi Gazdaságnak Kunhalmi Ágnes, az MSZP budapesti elnöke nem árulta el, melyek azok a csoportok, civilszervezetek, amelyek élnek a lehetőséggel. Az ellenzéki politikus azt mondta: védik a segítők, szervezetek, felajánlást nyújtók személyiségi jogait, hiszen önkéntesekről, különböző, Facebookon vagy másképp szerveződő csoportokról van szó.
A nyilvánosságot minden csoport vagy személy maga tájékoztatja, ha akarja – fejtette ki az újságnak a szocialista politikus, aki szerint nem is az a lényeg, hogy kik, hanem hogy kiknek nyújtanak segítséget.

A politikus ugyanakkor elmondta, főként hideg élelmet, tartós élelmiszert, valamint ruhaneműt visznek a budapestiek. Kitért arra is: az MSZP biztosítja az ügyeletet, valamint a biztonsági szolgálatot, de az adományok elosztásába nem szól bele, azokkal közvetlenül a segítséget nyújtók gazdálkodnak.

A budapesti elnök két hete jelentette be, hogy megnyitják az üresen álló Jókai utcai székházat a fővárosba érkező, bevándorlókon segíteni kívánó civilszervezetek előtt. A párt honlapján lévő felhívás szerint azonban nem a civilszervezeteket várják a székházba, hanem az adományokat.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik