Belföld

“Tiltsák ki Orbánt örökre Romániából”

orbán kitűző (Array)
orbán kitűző (Array)

Ahogy várható volt, nem borultak szeretettől forrva egybe a román és magyar kommentelők, miután Orbán Viktor kitette a nagy-magyarországos kitűzőket ábrázoló fotóját.

Meglepő módon még nem érte el Orbán Viktor szombaton kitett tusványosi jelvényes fotója az ezer lájkot, de vannak itt még érdekes dolgok. Például a facebookos kép alatti kommentek. A nemzetközi magyarság és románság meglepően mérsékelt hangnemben küldi el a másikat melegebb éghajlatra, de persze a balosok is megkapják a magukét. Szemezgettünk.

Egy Kanadában élő kommentelő például azt írta angolul, nem érti, mi a baj: Nagy-Magyarország valós dolog volt, Székelyföld is létezik, szóval akkor “a magyaroknak meg kéne tagadniuk a történelmüket, hogy jó szomszédok legyenek?”. A válasz nem maradt el: Orbánt ki kell tiltani.

Érdekesség, hogy több kommentelő Románia Európa-pártisága miatt előhozza, hogy mégis egyesülni akarnak Moldovával, az is revizionizmus. Fura módon később épp egy román kommentelő jegyzi meg, hogy az senkit sem zavar, ha a “tolvajok kormánya” szétlopja az országot, de pár szín és szimbólum rögtön botrányt okoz. “A román nép bármi ellen tiltakozhatna, ami Romániában történik, kivéve a szimbólumokat” – áll a szokatlan, angol nyelvű hozzászólásban.

 

És még néhány szuper, egymástól független idézet (az angol vagy román nyelvűek lefordítva):

“Ezek után javasolnám Heinz Fischernek, Ausztria szövetségi elnökének, hogy rakjon már ki egy képet a Habsburg Birodalomról, csak úgy, a miheztartás végett.”

“A legfontosabbat kihagytad: Mongólia!”

“Menjetek a pokolba és ne felejtsétek magatokkal vinni Tőkést!”

“Miniszterelnök úr, mikor lenne ideje, hogy le seperjük Romániát ezen bolygóról? Mert már tele van a tö..m velük”

“Ezt is össze loptad?”

“Visszatértél a néphez? Már csak a bankárokat kel kirúgni!”

“.I.”

Egy pazar komment-párbeszéd:

“- Tiltsák ki Orbánt örökre Romániából
– A románokat tiltsák ki Erdélyből
– Orbánt tiltsák ki Magyarországból!”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik