Belföld

Kitúrhatják Simicskát a budapesti rádiós piacról is

Évek óta parlagon heverő rádiófrekvenciák hasznosításáról dönt a Médiatanács.

Úgy tűnik, ezúttal bőkezűbben bánik a rádiófrekvenciákkal a Médiatanács, aki rádiózni akar, az lehetőséget kap – írja a Világgazdaság. A Mária Rádiónak és Habony Árpádéknak is teremhet babér.

A Mária Rádiónak rövidesen el kell hagynia a budapesti 94,2 MHz-et, ott ugyanis a Gazdasági Rádió tulajdonosa által működtetett Trend FM rádió indul el augusztus 20-án. A gazdasági tartalom és a különleges zenei kínálat mellett erősebb kulturális tartalomra lehet számítani. Mivel a törvény kimondja, hogy egy cég egy körzetben csak egy frekvenciát üzemeltethet, a 105,9 MHz-es frekvenciáról mennie kell a Gazdasági Rádiónak.

Nem marad azonban üres a 105,9 sem: a Hang-Adás Kft. nyerte el a lehetőséget, hogy itt sugározzon. A céget egy vidéki magánszemély jegyzi, de piaci információk szerint rövidesen a Napi Gazdaság érdekkörébe kerülhet és a Simicska Lajos tulajdonában lévő Lánchíd Rádió konkurenciája lesz majd.

Noha a Tilos Rádió sokáig izgult, hogy megtarthatja-e a 90,3-at, kedvező döntés született: ők is, és a 92,1-en sugárzó Klasszik Rádió is maradhat a helyén. A Mária Rádió pedig augusztus 20-tól egy hónapon át a 96,8-on sugározhat, de a Világgazdaság értesülése szerint már elkezdték előkészíteni a 88,8-as frekvencia megpályáztatását is, ide költözhetnek sikeres pályázat esetén.

A 95,8 MHz-es frekvenciát, ahol korábban az azóta a 88,1-en hallgatható Inforádió sugárzott, piaci információk szerint Habony Árpád vagy Andy Vajna viheti, de akár mindketten indíthatnak új adókat, mert a 96,4-es frekvencia is szabad. A piaci szereplők arra számítanak, hogy az ugyancsak Simicska-érdekeltségbe tartozó, a fiatalok körében népszerű Music FM-nek teremthetnek konkurenciát.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik