Belföld

A Puskás baconnak nincs gazdája Oroszországban

meszaros-lorinc(210x140).jpg (Array)
meszaros-lorinc(210x140).jpg (Array)

Rejtély, ki adott engedélyt Mészáros Lőrincnek arra, hogy Puskás nevével árulja a bacont az oroszoknál. Mára eljutottunk odáig, hogy mindenki titkolózik.

Megírtuk korábban az Index cikke nyomán, hogy Felcsút polgármesterének húsipari vállalkozását is ő patronálta – és bár korábban Mészáros letagadta, hogy az orosz baconexport sikeres lett volna, a Búzakalász 66 Kft. 2013 januárjában kb. 21 millió forint értékben vitt ki Oroszországba Puskás Bacon márkájú bacont, 2014. december 14-től egy évre pedig a Búzakalász Kft. új engedélyt kapott, hogy előrecsomagolt bacont és szalonnát szállítson Oroszországba.

Ez a Puskás Bacon elnevezés szemet szúrt a Népszavának, mert a Puskás név használatáért külön engedélyt kell kérni, a jogok pedig a kilenc éve elhunyt Öcsi családjának licenckezelő cégénél, a PUSKAS.COM Kft.-nél vannak. A HVG nemrég arról írt, Mészáros Puskás kolbászt tervez piacra dobni, egyik cégénél, a Bakony Húsnál be nem jegyzett márkanévként, 500 ezer forint technikai értéken felbukkant a „Puskás kolbász” megnevezés. Később kiderült, a nemzetközi piacra szánt kolbász nem került forgalomba. Mészáros felesége, a Bakony Hús igazgatója, Mészáros Beatrix a Népszavának korábban tagadta, hogy Puskás kolbász néven új terméket dobnának a piacra, sőt azt is, hogy lett volna ilyen termékük, vagy terveznek ilyesmit.

Most pedig a lapnak azt mondta: „Nem vagyunk jelen Puskás bacon termékekkel Oroszországban. Azonban Kiss Szilárd még 2013 decemberében a Heti Válasznak arról beszélt, az orosz Paprika bolthálózatban árulják a Bakony Hús Puskás baconját. A Népszava szerint ezt az ellentmondást úgy lehet feloldani, hogy a bacon valóban elkészült, kivitték, de ma már nem árulják. Névhasználati engedély azonban így is kellett volna, de az rejtély, kaptak-e.

Szöllősi György, a Puskás Intézet igazgatója, a PUSKAS.COM Kft. ügyvezető igazgatója ugyanis „ebben a témában semmit sem akart mondani”.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik