Belföld
Lazar-Janos-komanyszovivoi(960x640).jpg (Array)

Közpénzből tanult borászatot Lázár munkatársa

Farkas Csilla
Farkas Csilla

szerkesztő. 2015. 07. 25. 11:18

A szerencsés kiválasztott 220 ezerért tanulmányozhatta a szőlőfajtákat összesen négy alkalommal.

Két szocialista parlamenti képviselő, Tóth Bertalan és Józsa István kérdéseire válaszolva nyilvánosságra hozták a Miniszterelnökség, illetve a tárca alá tartozó hivatalok idei kiadásairól, költéseiről szóló adatokat. Ezekből kiderül: a Miniszterelnökség idén eddig összesen 4 milliárd 137 millió 133 ezer 55 forintot fizetett ki dolgozóinak – írja a VS.hu.

3 milliárd 230 millió 389 ezer forintot illetményekre, munkabérekre, céljuttatás és projektprémiumra 18 millió 357 500 forintot, készenléti, ügyeleti, helyettesítési díjra 59 millió forintot, béren kívüli juttatásra 101,7 millió forintot, költségtérítésre 600 millió forintot, lakhatási, szociális támogatásra 15,7 milliót fordítottak.

A munkaársak külföldi kiküldetésekben is bővelkedtek: január 13 és július 8-a között közel ötszáz alkalommal vettek rész különböző nemzetközi konferenciákon, uniós tárgyalásokon. Egy pontosabban meg nem határozott tárgyalásnál például az utazási költség 1,5 millió forint, a napidíj 73 ezer forint, a szállásköltség 140 ezer, a dologi kiadás 65 ezer forint volt – részletezi a portál.

Aki nem volt kiküldetésben, borismereti képzést kapott, 220 ezer forintért, összesen négy alkalommal, magyar nyelven. A miniszterelnök Facebook-oldalának kezelője január és június között bruttó 2 millió 921 400 forintot posztolt magának össze, míg az atomerőmű építéséért felelős MVM Paks II. Zrt. idén összesen 284 ezer forint értékben vásárolt magának pendrive-okat.

A cég munkatársai idén 34 millió forint értékben utaztak különböző konferenciákra, eseményekre. Az összeg az utazás, a szállás költségeit, a napidíjat is magába foglalja. A pénzből 111 repjegyet vettek. Jellemzően európai országokba utaztak, de megfordultak az Egyesült Államokban, Kínában és Indiában is.

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Kommentek

Budapest, 2018. február 27.
Simonka György, a Fidesz Békés megye 4-es választókerületi, orosházi országgyûlési képviselõje beszédet mond a Linamar Hungary Zrt. beruházását bejelentõ sajtótájékoztatóján a Nemzeti Befektetési Ügynökség (Hungarian Investment Promotion Agency, HIPA) fõvárosi székházában 2018. február 27-én. A kanadai hátterû Linamar 8,64 milliárd forintos beruházásával három vidéki helyszínen összesen kétszáz új munkahelyet teremt, ebbõl 119-et Orosházán, 71-et Békéscsabán és tízet Gyöngyösön. A kormány 1,55 milliárd forint vissza nem térítendõ támogatást biztosít a részben autóipari, részben általános gépipari vállalat fejlesztéséhez.
MTI Fotó: Soós Lajos
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.