Belföld

Vonat tetején bukkantak rá a fiatal menekült holttestére

csatornaalagút (Array)
csatornaalagút (Array)

Több ezren várják a franciaországi Calais-ban, hogy valahogy bejussanak Nagy-Britanniába. Egyre több kísérlet végződik tragédiával.

Egy tinédzserkorú menekült holttestét találták meg a Csatornaalagúton áthaladó vonat tetején – tudósít az Independent. A fiú valószínűleg a franciaországi Calais-ban kapaszkodott fel, de már nem jutott át élve Nagy-Britanniába.

A kenti rendőrség szóvivője közölte: a holttestre egy rakodóállomáson bukkantak rá hajnalban. Még vizsgálják halálának körülményeit.

Becslések szerint mintegy ötezer szíriai, líbiai és eritreai menekült táborozott le a franciaországi Calais környékén, akik arra várnak, hogy lehetőségük legyen valahogy átjutni Nagy-Britanniába. Vasárnap este egy másik menekült is életét vesztette, amikor egy biztonsági kerítésen próbált átjutni, hogy feljusson egy vonatra.

A Csatornaalagút alatt áthaladó vonatokat üzemeltető Eurotunnel felszólította a brit és francia kormányt, hogy fordítson nagyobb figyelmet a helyzet kezelésére, hogy megelőzhessék a további haláleseteket. Theresa May brit belügyminiszter bejelentette: biztonsági zónát hoznak létre Calais-ban a Nagy-Britanniába tartó kamionok számára.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik