Belföld

„Mesteri” védekezést eszelt ki az embercsempészekkel alkudozó gárdakapitány

Szerinte nem arról volt szó, hogy épp menekültekkel állapodott meg arról, hogy euróezrekért elviszik őket, csak információt gyűjtött.

Nagyon csavaros védekezést adott elő az egykori Új Magyar Gárda kapitánya, Kiss Róbert azzal kapcsolatban, hogy tetten érték, amikor épp öt szír menekülttel állapodott meg arról, hogy euróezrek fejében elszállítják őket. Kisst a rendőrség jogellenes tartózkodás segítésével gyanúsítja, a TEK fogta el kedden hajnalban Röszke mellett.

Kiss a Facebook-oldalán pénteken reggel arról számolt be, hogy mestertervet dolgozott ki a jelenlegi „migránshelyzettel” kapcsolatban. Maga vall arról, hogy június közepén elkezdték az előkészületeket, autókat szereztek, tolmácsokat fogadtak, július első heteiben pedig a Csongrád megyei erdőket járták. A bejegyzésben azt próbálja előadni, hogy csak információt próbált gyűjteni.

„Gyakran megfordultunk azokon a helyeken, ahol a menekültek elmondása szerint a „szállítók” dolgoznak. Két hét alatt sikerült annyira jóba kerülni velük, hogy amikor megérkeztünk, már odajöttek köszönni. Megállapodtunk török állampolgárságú segítőjükkel, hogy ha van infója vagy esetleg dokumentumai a bevándorlókról, azt az alkalmanként kialkudott összegért átadja nekünk. Az elfogásom ténye valós, de azt már elfelejtették közölni, hogy rajtam kívül az autóban senki nem tartózkodott. Valóban volt nálam némi euró, hiszen ezekben a körökben már nem lehet forinttal fizetni, a tolmácsok és az informátorok is euróért dolgoznak. Azt is elfelejtették leírni, hogy senkit nem érdekelt a rendőrségen amit kiderítettünk” – áll a bejegyzésében, melyet a Délmagyarország idézett.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik