Belföld

Kettészakadhat Siófok, aláírásgyűjtésbe kezdtek

Siofok(210x140).jpg (Array)
Siofok(210x140).jpg (Array)

Elszakadnának Siófoktól és önállósodnának vagy Zamárdihoz csatlakoznának a Siófokhoz tartozó töreki lakosok a helyi közlekedési állapotok miatt - írta meg a Napi Gazdaság.

Tragikus a buszközlekedés sűrűsége a Siófokhoz tartozó Töreki és a centrum között, vonat pedig nem jár. A településre a 70-es főútvonalról lekanyarodva, négy kilométer hosszú, erdők, gyümölcsösök övezte aszfaltúton lehet eljutni – számol be a Napi Gazdaság. Egy helyi lakos a lapnak elmondta: iskolaidőben naponta négy buszjárat van, az iskolai szünetek alkalmával csupán három, a hét végén és ünnepnap pedig egy sincs, így a településen lakók elszigetelődnek. A lakosok aláírásgyűjtésbe fognak.

A lap megkeresésére a siófoki önkormányzat közölte: a buszjárat menetidejét az ott lakók kéréséhez igazították. Hétvégéken és ünnepnapokon korábban járt helyi busz, de a forgalomszámlálási folyamat eredménye azt mutatta, hogy ekkor üresen közlekedtek a buszok, szinte minden alkalommal.

Nem az önkormányzat dolga

A hétköznapi járatoknál is igen csekély az utasok száma, többségében egy ember használta a közlekedési eszközt, afelmérés eredményeként alakult így a járatszám.

Siófok vezetése fontosnak és elengedhetetlennek tartja, hogy mindenki egészségi ellátása és a szolgáltatás igénybevételének lehetősége biztosított legyen, de szerintük nem kötelezettsége egy önkormányzatnak sem, hogy az egyéni közlekedés biztosítását egyénre szabottan oldja meg. A háziorvosi szolgálat megoldott a településrészen, a sürgőségi betegellátás pedig adott esetben a mentőszolgálaton keresztül, a Siófoki Kórházban biztosított.

A panaszosok kijelentették: nem a polgármestert vagy a képviselő-testületet akarják támadni, hiszen helyzetük a korábbi városvezetés idején is ugyanilyen volt, de az áldatlan állapoton változtatni szeretnének, azonban ha másként nem megy, akkor elszakadnának Siófoktól, és önállósodnának vagy Zamárdihoz csatlakoznának.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik