Belföld

Jobb ajánlat miatt távozhat a kormányból Orbán Gábor

orban-gabor(210x140).jpg (Array)
orban-gabor(210x140).jpg (Array)

Orbán Gábor távozása mögött a jegybank és a minisztérium közötti feszültségek vagy egy jobb ajánlat állhatott - írta meg az Origo.

 

Két év után távozik posztjáról a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) államtitkára – értesült az Origo. Az adó- és pénzügyekért felelős államtitkár visszamenne dolgozni a pénzügyi szektorba. A portál úgy tudja, egy piaci szereplőtől kapott jobb ajánlatot, ezért hagyja ott a minisztériumot.

Feszültséget okozhatott az is, hogy Orbán Gábor nem kívánt szerepelni a sajtóban, ezt pedig nem nézték jó szemmel a gazdasági tárcánál. 

Orbán Gábor volt az, aki az NGM államtitkáraként idén március 10-én tárgyalt a Quaestor-csoport esetleges állami megmentéséről a vezérigazgató Tarsoly Csabával – emlékeztet a cikk. 

A Quaestor-vezér állami tőkeinjekciót kért az ügyfelek befektetésének és a Quaestor-csoportnak a megmentéséhez. Ez a gazdasági tárca szerint irreális és elfogadhatatlan megoldási javaslat volt, amiben Tarsoly az államra terhelte volna  a kártalanítás teljes költségét. Orbán Gábor nem értett egyet, megállapodás sem született. A minisztérium még nem kommentálta az államtitkár távozását.

Orbán 2013 óta volt államtitkárként a kormány tagja, előtte az Aegon alapkezelőjénél volt makroelemzőként, majd a kötvényüzletág vezetőjeként. Azt megelőzően pedig közgazdasági elemzőként az Európai Központi Bankban és az MNB-ben is dolgozott.

 

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik