Belföld

Elvitték a rendőrök a tiltakozó devizahitelest

póka lászló (Array)
póka lászló (Array)

Igaz, eleve arra készült, hogy ez fog történni, miután annak ellenére vonultak ki maroknyian lezárni a Károly körutat, hogy a rendőrség ezt megtiltotta.

Elvitte a rendőrség a Nem adom a házamat mozgalom vezetőjét, aki már jó előre „bankárpolitikusseggnyalónak” nevezte a rendőrséget, a rendőrkapitányt pedig „hisztiző fürdőskurvának”.

Történt ugyanis, hogy Póka Lászlóék csütörtökre 100-400 fősnek szánt tüntetést szerveztek, melynek célja a banki tartozások miatti végrehajtások felfüggesztésének és a károsultak kártalanításának követelése volt. A rendőrség a rendezvény megtartását megtiltotta arra hivatkozva, hogy ellehetetlenítené a közlekedést.

.

Ennek ellenére csütörtökön nem sokkal délelőtt tíz óra előtt tizenheten jelentek meg és lezárták a Károly körút egy részét. A rendőrök két percen belül előállították őket, de Póka László harcias hangvételű közleményében már szerdán megírta, hogy ez fog történni és olyan jótanácsokat is adott az általa „sevizahitelesnek” nevezett tüntetőknek, hogy vigyenek magukkal a cellába olvasnivalót.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik