Belföld

Az Együtt perre megy a követségi kereskedőházakkal miatt

birosag(210x140).jpg (Array)
birosag(210x140).jpg (Array)

Szerintük a Magyar Nemzeti Kereskedőház Zrt. tevékenysége nem mondható sikeresnek, idén 2,3 milliárd forint lehet a vesztesége, de a pontos adatokat az ellenzéki párt a bíróság segítségével kívánja megszerezni.

Hajdu Nóra kifejtette, hogy hatástanulmányokat kértek a külgazdasági és külügyi tárcától azzal összefüggésben, hogy az állam a kormányzati ciklus végére az összes nagykövetségi helyszínen kereskedőházat kíván nyitni. A válaszból kiderült, hogy semmi nem támasztja alá 117 kereskedőház létrehozását – értékelt az ellenzéki politikus, aki szerint a minisztérium a költségvetési feltételeket sem ismertette.

Az Együtt elnökségi tagja szerint a 9 milliárd forint kezdőtőkével létrehozott Magyar Nemzeti Kereskedőház Zrt. tevékenysége nem mondható sikeresnek, idén 2,3 milliárd forint lehet a vesztesége. Azt is hangoztatta: a nyilvánosságnak joga lenne tudni, hogy az állam kikkel köt megbízási szerződést a magyar gazdasági érdekek külföldi képviseletére, mert akikről tudni, azok “szerencselovagok”, Kiss Szilárd és Tarsoly Csaba is előzetes letartóztatásban van.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik