Belföld

Ismét tömeges rosszullét volt a sopronkövesdi gyárban

Kedden harmincan lettek rosszul a hőség és az oxigénhiány miatt, szerdán sem lett jobb a helyzet. Korábban lefalazták az ablakokat, ezért nem szellőzik az üzemcsarnok.

Kedden már megírtuk: az Autoliv üzemében többen rosszul lettek, mert a csarnokban, ahol kétszázan dolgoztak, nem volt megoldva a szellőztetés.

A Vasas Szakszervezeti Szövetség helyi elnöke szerdán közölte: szerdán is 28-an panaszkodtak rosszullétre. A gondot az okozza, hogy az új csarnok építési munkálatai miatt lefalazták az ablakokat. A cég vezetése korábban azt ígérte az érdekképviseletnek, hogy május végéig megoldják a szellőztetést, de semmi nem történt, így a szakszervezet az illetékes munkavédelmi felügyelőséghez fordult. Kedden a hatóság munkatársai is 35 fokot mértek a csarnokban.

A szakszervezet szerdán az európai üzemi tanácsot és a svéd anyavállalat szakszervezetét is értesítette a történtekről. Az érdekképviselet nyomására a munkáltató felkért egy egészségügyi szolgáltatót, hogy 24 órás ügyeletben mentőautóval legyen jelen a gyár területén és segítsen a rosszullétre panaszkodóknak.

A szakszervezeti elnök elmondta: úgy tudja, éjszaka át fogják szellőztetni az üzemet, csütörtökön pedig mobil klímákat szerelnek be.

A biztonságiöv-gyártó cég egyébként februárban Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter jelenlétében jelentette be, hogy 15 ezer négyzetméteres csarnokkal bővítik sopronkövesdi gyárukat, a 11 milliárd forintos beruházást a magyar kormány másfélmilliárd forinttal támogatja.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik